Европски денови на културното наследство 2011 
‘’Вардарски Рид - Гортинија„ 2011 (детаљи од 3D анимација)
Годинашните „Европски денови на културното наследство“ ќе траат од 22 до 28 септември 2011 година, темата е „Македонија – лулка на европското наследство“.  По овој повод во Национална установа Музеј - Гевгелија организира  видео презентација  ‘’Вардарски Рид - Гортинија„. Влезот во Национална установа Музеј - Гевгелија за сите посетители ќе биде бесплатен. Исто така, доколку има најавено групна посета на археолошкиот локалитет „Вардарски Рид“, музејот за таквите посети ќе обезбеди водич. Најавени посети: Основното училиште Владо Катранџиев Основното училиште Крсте Мисирков - Гевгелија Гимназија Богданци од Богданци Гимназија Јосиф Јосифовски - Гевгелија, Универзитет Гоце Делчев - Штип, Факултет за туризам и бизнис логистика - Гевгелија, Објавено преку информативните локални гласила Гевгелиски магзин, Радио Time FM и TV Нова -Гевгелија.
Настани
Европски денови на културното наследство
Вардарски Рид - Акропола 2012 (детаљи од 3D анимација)
Национална установа Музеј-Гевгелија во координација со Музеј на Македонија–Скопје и оваа година зема учество во реализација на манифестацијата со секојдневна Едукативна видео презентација на тема „Вардарски Рид - Акропола „.  Презентацијата содржи голем број на илустрации врзани за досегашните археолошки истражувања  цртежи, фотографии, 3D , видео  и Slideshow анимација.Почнувајки од 20 септември до 01 октомври 2012 година просториите на Музејот ќе бидат отворени секој ден од 09:00 до 15:00 часот освен сабота и недела.
Европски денови на културното наследство 2013 НУ Музеј Гевгелија Европски денови на културното наследство 2013 НУ Музеј Гевгелија Европски денови на културното наследство 2013 НУ Музеј Гевгелија
Фото  Александар Каракабаков
Манифестацијата “Европски денови на културното наследство“, која веќе дваесет години  се реализира во месец септември во повеќето европски земји, овогодинешното одбележување во  Република Македонија се одвиваат во периодот од 19 do 27 септември. Темата околу која ќe бидат  фокусирани активностите во нашата земја е “Сјајот на движното културно наследство” 
Почеток Почеток Музеј - Гевгелија Музеј - Гевгелија Одделение Одделение Оддели Оддели Музејска продавница Музејска продавница Амам Амам Контакт Контакт Настани Настани Публикации Публикации Линкови Линкови Национална Установа Музеј - Гевгелија National Institution Museum - Gevgelija Национална Установа Музеј - Гевгелија                                                  desing by gorge12
Европски денови на културното наследство 2015 Европски денови на културното наследство 2015 Европски денови на културното наследство 2015
Почитувани, Во периодот од 22 септември до 1 октомври 2015 година започнува  манифестацијата “Европски денови на културното наследство“,. Темата на овогодинешното  одбелжување е „Индустриско и техничко наследство“. Во деновите на манифестацијата НУ Музеј  – Гевгелја ја промовира својата веб страна - www.muzejgevgelija.mk Почнувајчи од 22 септ. па се  до 01.окт.2015 музејот е отворен секој ден од 09 до 15 часот, освен сабота и недела.    Посета на ученици  од ОУ Владо Катранџиев, Гевгелија со наставничките Лaзова Лидија,  Ристевска Елизабета и Лисичкова Оле, наставникот Венци Јанчев и студенти со Проф.Д.р. Тања  Ангелкова - Петкова  од Факултетот за туризам и бизнис логистика - Гевгелија, насока - Туризам  како и проф. Тена Петкова Танева од Гимназијата Богданци од Богданци.  Инф. Тел 213 660; 218 673.  
Европски денови на културното наследство 2015 
Европски денови на културното наследство 2015 Европски денови на културното наследство 2015 Европски денови на културното наследство 2015 Европски денови на културното наследство 2015 Европски денови на културното наследство 2015 Европски денови на културното наследство 2015 Европски денови на културното наследство 2015 Европски денови на културното наследство 2015 Европски денови на културното наследство 2015 Европски денови на културното наследство 2015 Европски денови на културното наследство 2015 Европски денови на културното наследство 2015 Европски денови на културното наследство 2015 Европски денови на културното наследство 2015 Европски денови на културното наследство 2015 Европски денови на културното наследство 2015
Европски денови на културното наследство 2013 
Европски денови на културното наследство 2012