Локација на сувенирница Тауријана - Стар Дојран
Локација
Во продавницата посетителите ќе може да купат копии од артефакти од богатото културно  наследство на Р. Македонија, а меѓу нив и автентични од археолошките локалитети на градот  Гевгелија. Ваков објект е од големо значење за сите што доаѓаат во оваа туристичко место да се  запознаат со нашето културно наследство и со себе да понесат вреден сувенир. Копиите што  ги нуди НУ Музеј Гевгелија се со сертификат, кој е доказ за нивната веродостојност.    Продавницата исто така нуди и голем избор на книги и каталози.  Со продавницата стопанисува Национална установа Музеј - Гевгелија. Ова сувенирница е отворена во центарот на  Стар Дојран до автобуската станица . 
Продавница за сувенири Тауријана
Продавница за сувенири Тауријана
Адреса: Продавница за сувенири Тауријана, Маршал Тито бб Стар Дојран тел: 034 213 660; 034 218 637
Почеток Почеток Музеј - Гевгелија Музеј - Гевгелија Одделение Одделение Оддели Оддели Музејска продавница Музејска продавница Амам Амам Контакт Контакт Настани Настани Публикации Публикации Линкови Линкови Национална Установа Музеј - Гевгелија National Institution Museum - Gevgelija Национална Установа Музеј - Гевгелија                                                  desing by gorge12